Voor de volgorde van handelen bij de basale reanimatie
van volwassenen tijdens COVID-19 pandemie verwijzen we u naar de de Nederlandse Reanimatieraad

Cursussen in Coronatijd.

Oktober 2020: Als gevolg van het oplopend aantal personen dat besmet is met het COVID-19 virus worden voorlopig geen cursussen reanimatie en AED aangeboden.

In de afgelopen weken zijn de landelijke besmettingcijfers fors opgelopen. Vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) wordt aan de instructeurs/opleiders dringend gevraagd om telkens opnieuw te overwegen of reanimatiescholing noodzakelijk is of dat scholing kan worden uitgesteld tot een moment waarop het virus beter onder controle is.

In verband met het inmiddels weer oplopend aantal personen dat met Covid-19 is besmet, is deze dringende vraagstelling aan de instructeurs wel zeer begrijpelijk en verstandig.

Met onze instructeurs hebben wij deze berichtgeving van de NRR besproken. Wij hebben besloten dat- ondanks de getroffen maatregelen en afspraken voor het coronaproof geven van reanimatiecursussen- we voorlopig geen cursussen reanimatie en AED geven.  Dit besluit hebben wij met pijn in het hart genomen. Maar de verantwoordelijkheid die wij voelen om een bijdrage te leveren teneinde verspreiding van het virus tegen te gaan, weegt bij ons zwaarder. Wij hopen op uw begrip in deze.

Dat betekent dat u zich voorlopig niet kunt inschrijven voor een reanimatiecursus.

Zodra het moment daar is dat het virus beter onder controle is, staan wij graag weer voor u klaar. Wij zullen dat op deze plaats weer kenbaar maken.